BUYING VENDANGE

“CALL IT ECO-FASHION IF YOU LIKE,
BUT WE THINK IT’S JUST COMMON SENSE ”

Buying Vendange

KWALITEIT
Onze collectie bestaat uit items die mensen ooit hebben weg gedaan. Gewoonweg omdat deze toentertijd niet meer in de mode waren, niet vanwege slijtage. Vintage is kwaliteit! Kleding werd destijds geproduceerd om lang mee te gaan en moest tegelijkertijd modieus zijn. Er werd gebruik gemaakt van betere materialen en technieken dan in het hedendaagse tijdperk. Mooie materialen en een goed model doorstaan de tijd. Door hergebruik hoeven we niet onnodig aanspraak te doen op onze grondstoffen en dat is goed voor het milieu.

Het is mooi én uniek, juist omdat het niet meer in de kledingrekken hangt. Toch blijven vintage producten tweedehands waardoor ze gebruikssporen kunnen bevatten. Wij geven de conditie van onze producten weer door deze te beoordeling van sterren.

CONDITIE
* matig
** voldoende
*** goed
**** zeer goed

Duidelijke gebruikerssporen zullen worden vernoemd in de product beschrijving.


MATEN & AFMETINGEN

Zeker met vintage kleding is het belangrijk je maten te kennen. De maataanduidingen van vintage kleding zijn vaak van andere groottes dan de maten die wij tegenwoordig kennen. Ons advies is daarom ook: ‘’als je twijfelt over de maten van een kledingstuk is het handig om de afmetingen en beschrijvingen van een kledingstuk aandacht te besturen’’.

Buying Vendange